Schnauzeren kært barn mange navne, mellem schnauzer, standart schnauzer, mittel schnauzer

Schnauzeren (mellem schnauzer, standard schnauzer, mittel schnauzer) er en karakteristisk hunderace med en historie, der går tilbage til Tyskland i det 19. århundrede.

Navnet “Schnauzer” kommer fra det tyske ord “Schnauze”, som betyder “tryne” eller “næseparti”, og henviser til racens karakteristiske buskede øjenbryn og skæg.

Den nøjagtige oprindelseshistorie af Schnauzeren involverer en blanding af spekulationer og historiske beretninger

Men det antages generelt, at racen udviklede sig fra en kombination af flere andre racer, herunder standardpudlen, den tyske pinscher og muligvis endda Affenpinscheren. Her er en kort oversigt over de tre vigtigste Schnauzer-varianter:

Schnauzeren eller som nogle kalder den, mellemschnauzer, standart schnauzer eller på tysk mittel schnauzer

Mellem Schnauzeren betragtes som den originale Schnauzer og er grundlaget for de to andre størrelser. Den blev oprindeligt kennel opdrættet som en alsidig brugshund på tyske gårde. De blev brugt til forskellige opgaver såsom at vogte husdyr, bevogte ejendom og jage rotter. Deres mellemstørrelse og beskyttende natur gjorde dem til ideelle all-around gårdhunde.

Dværgschnauzer:

Dværgschnauzeren blev udviklet ved selektivt at opdrætte mindre standardschnauzere med andre små racer såsom Affenpinscher og dværgpuddel. Dette resulterede i en mindre version af Schnauzeren, der bibeholdt det samme karakteristiske udseende og egenskaber, men i en mere kompakt størrelse. Dværgschnauzere var populære som ledsagere og rottefangere i hjem og stalde.

Risen Schnauzer:

Risen Schnauzeren blev kennel opdrættet ved at krydse standardschnauzere med større racer som Grand Danois, Bouvier des Flandres og andre brugshunde. Disse større Schnauzere blev primært brugt som hyrde- og vagthunde, ofte ansat på gårde og af politi eller militærstyrker.

Gennem deres historie har schnauzere bevaret visse fælles træk

Herunder deres karakteristiske udseende, intelligens, loyalitet og beskyttende natur. De blev populære ikke kun for deres arbejdsevner, men også som elskede familiekæledyr på grund af deres kærlige og tilpasningsdygtige personligheder. I dag er alle tre Schnauzer-varianter anerkendt af kennelklubber over hele verden og er fortsat skattede ledsagere og arbejdshunde.

mellemschnauzer

Inspiration bla. ISPU

Hent racestandarden som PDF

Kontakt brevkassen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *