Om racen

I Sydtyskland var schnauzer racen udbredt som staldhund. Så den føler sig særlig godt tilpas i selskab med heste. Dens opgave var at holde rotter, mus og andet småkravl fra dørene og slå alarm, hvis der kom fremmede efter lygtetændingstid. Nu selskabshund, men egnet til mange opgaver.

Den gik under navnet rattler eller ruhåret pinscher, er næsten uændret gennem århundreder.

Det nuværende navn er fra 1842 og hentyder til skægget – på tysk betyder ”schnauzbart” et busket overskæg. Men den er kendt helt tilbage fra 1500 tallet, hvor den er afbildet på malerier. Den er den oprindelige af de tre schnauzerstørrelser og den er aldrig blevet stabiliseret ved hjælp af andre racer i avlen.

Schnauzer racen er den der har dannet avlsgrundlaget for de to andre varianter riesenschnauzer og dværgschnauzer.

Inden for de seneste 30-40 år har man tilstræbt at gøre racen mere afdæmpet og mindre territoriebevidst. Mest for at få den til at matche det, der i dag er dens fornemmeste opgave: at være familiehund, men det lidt fandenivoldske humør er søgt bevaret. Schnauzere skal være livlig og energisk, den skal udstråle vitalitet og gåpåmod, men den må ikke ”overgear”.

Jeg har tidligere haft Dværg og Risen Schnauzer, men dem her, den originale slå alt 🫶

Højde 45-50 cm for begge køn, vægt 14-20 kg. En schnauzer er en alsidig, livlig og energisk hund. Den udstråler vitalitet og gåpåmod kombineret med en afmålt ro og en ubetinget loyalitet over for dens mennesker.

ISPU i Tyskland har lovet mig mere materiale, men det kan desværre godt tage lidt tid 😁

Schnauzer historie

Kontakt brevkassen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *