Om træning
Det er tilrådeligt at den får opgaver til at bruge sit kloge hovede og fremragende næse.
Ellers vil den selv finder på “opgaver”.
Det er dog nemt at få en schnauzers arbejdsvillighed hvis du gør det interessant for den. Du skal “bare” finde noget den syndes er sjovt. Og der er nok at vælge imellem eks. brugshunde træning, agility, rally, canicross og nosework mfl. der er noget for enhver smag.
Og bliv ikke fortvivlet og opgivende i forhold til andre racer, de er lidt længere tid om at blive voksen.
Man kan motionerer en schnauzer lige så meget man vil, det vender den sig bare til, men hjerne og næse gymnastik det trætter.
Hundeleg på en træningsplads.
Det er ikke noget for en schnauzer, den kommer hurtig op i gear og så kan du godt glemme resten af træningstimen, husk med en schnauzer er det, skæg for sig og snot for sig 😉
Og lad det være sagt højt og tydeligt.
Den gammel træningsform med straf er yt. Det virker meget bedre med pædagogikken, det må selv en gammel figurant som mig indrømme.
Træning med godbidder.
Det er altid en god ide, men en “halv rød pølse” er at overdrive. En godbid skal være så lille som mulig, så den ryger lige ned i løgnhalsen og hurtig videre 😁
Her er nogle grundlæggende principper og trin i hundetræning:
Hundetræning er processen med at uddanne og opdrage en hund for at hjælpe den med at udvikle de færdigheder, adfærd og lydighed, der er nødvendige for at leve sammen med mennesker og fungere i samfundet. Hundetræning kan have mange formål, herunder at opbygge tillid mellem hunden og dens ejer, forbedre hundens adfærd, løse problemer med uønsket adfærd, træne hunden til at udføre bestemte kommandoer og forbedre dens generelle trivsel.
Positiv forstærkning:
Brug belønninger som mad, kærlighed eller legetøj for at belønne ønsket adfærd. Dette skaber en positiv sammenhæng mellem adfærd og belønning, hvilket øger motivationen for hunden.
Konsistens:
Vær konsekvent i din træning. Brug de samme kommandoer og forventninger hver gang, og sørg for, at alle i husstanden følger de samme regler.
Tålmodighed:
Husk, at hunde lærer i deres eget tempo. Vær tålmodig og gentag træningen så ofte som nødvendigt.
Klar kommunikation:
Brug tydelige kommandoer og kropssprog for at hjælpe hunden med at forstå, hvad du forventer af den.
Sociale erfaringer:
Udsæt din hund for forskellige situationer og mennesker for at hjælpe den med at udvikle gode sociale færdigheder.
Sikkerhed:
Sørg for, at træningen er sikker for både dig og din hund. Brug ikke fysisk straf eller skade din hund under træningen.
Gradvis udfordring:
Når din hund mestrer grundlæggende kommandoer, kan du gradvist udfordre den med mere komplekse opgaver.
Hundetræning kan også være målrettet mod specifikke formål, som f.eks. lydighedstræning, agilitytræning, servicehundetræning, eller træning til at løse adfærdsproblemer som angst eller aggression. Det kan være en god idé at arbejde sammen med en professionel hundetræner, især hvis du står over for komplekse udfordringer eller ønsker at træne din hund til specifikke opgaver.
Husk, at træning kræver tid og engagement, men det kan være en givende oplevelse, der styrker forholdet mellem dig og din hund og hjælper den med at blive en veltilpasset og glad ledsager.
Vi er desværre for lille en race til at ha vores egne træningpladser og må derfor søge træning hos bla, DKK og DCH