Schnauzer pelspleje

En Schnauzers pels er helt unik, ru og modstandsdygtig over for vind og vejr.

schnauzer pelspleje

Tak til Helle Maj for udstillingstrim til EDS 2023

Den består af en tæt underuld og med stride dækhår. Derfor bør den trimmes for at beholde de værdier og kun klippes hvis den mod forventning får bløde hår eller pelsen selv ændre sig, så trim ikke er muligt. Alderen kan også spille ind, da det kan blive hårdt for en ældre hund at stå så længe. Man kan også træne hunden i at ligge på siden med alderen på trimmebordet. Der findes en middelvej, at trimme den med en “Duplex” hvor der både er tænder og skarpe barberblade. Den trækker dem der kan trækkes og skær dem der ikke kan. Så bibeholdes en del af den ru pels. Hvis den klippes mister den dels farve men vigtigere sin modstandsdygtigheden mod kulde, varme og vand.

Dagligdags Schnauzer pelspleje kan læres rimeligt nemt

Det består af en kartebørste, underuldskarte, smørkam, saks og trimmekniv. Kartebørsten/underuldskarte fjerner en del af underulden. Trimmekniven fjerner de løse dækhår. Jeg bruger selv en potesaks også til at holde øjenene fri, for den har runde spidser så jeg ikke kommer til at lave øjenskader. En lille potetrimmer er en rigtig god maskine, da den kan komme mellem trædepuder og fjerne hår. Der kan både være filt som kan være smertefulde at gå på, da de bliver til kugler, samt forebygger det svamp når poter holdes fri for hår. 

Det er vigtigt at holde skæg rent og rede det 1-2 gange ugentlig.

Dansk Schnauzer og Pinscher Klub har også en liste med personer der tilbyder trim og der afholdes også kurser for dem der vil lære det selv, som udgangspunkt bør maskinklip kun foregå på hals, numse og mave, mange hundesaloner “snyder” på vægten og bruger alt for meget maskinklip.

Udstillingstrim er straks en helt anden sag og kan kun læres ved øvelse øvelse og atter øvelse.

De bør trimmes 3-4 gange om året, så det er en udgift man skal huske at tage højde for hvis man ikke selv kan klare det.

OBS din schnauzer skal vænnes til helt fra hvalp at blive rørt ALLE steder, det vil hjælpe enormt under trim og tandpleje.

Prins Bertil på trimmebordet

Prins Bertil på trimmebordet

Tak til Heidi Verity for at sende mig nedestående, og Prins Bertil for model foto.

Hvorfor er det nu så vigtigt at træne en trimmehund til at være på trimmebordet, det er jo kun 3-4 gange om året. Det skal du for det er en race hvor det er nødvendig at den får ordnet pelsen uden den snapper, bider ud efter eller forsøger at hoppe ned af bordet.

En schnauzer ven af mig beskrev hendes erfaring og sløseri sådan her.

Jeg tænkte åh det er jo kun 3-4 gange om året, og nogle timer. Det går nok. Det samme tænkte jeg ved kloklip hos klinikassisten ved dyrlægen. Indtil jeg sad og ventede på min hund kom ud af døren efter kloklip. Klinikassisten sagde, du har godt nok en mærkelig hund, at tømme analkirtler er han ligeglad med, men klippe klør krævede altså det sorte bælte. Det rørte sig dybt i min samvittighed ikke kun for min hund, men også for klinikassisten

Jeg tømmer hans analkirtler hver 3 mdr selv, da han ikke selv kan. Men at han skal føle sig SÅ utryg fordi jeg ikke har lært ham at “det er okay og han klare det” fik skammen op i mig over for ham og ikke mindst klinikassisten, Min dovenskab for at sige det ligeud!  Så gik vi i skarp træning og sikke en forskel der nu er.

Din hund SKAL trænes! Længere er den ikke. Det gavner ikke hunden og den/dem der evt skal håndtere den fremadrettet at den ikke vil røres ved.

Find hjælp til trim på DSPK

Kontakt brevkassen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *