Træning

Det er tilrådeligt at den får opgaver til at bruge sit kloge hovede og fremragende næse.
Ellers vil den selv finder på “opgaver”.

Det er dog nemt at få en schnauzers arbejdsvillighed hvis du gør det interessant for den. Du skal “bare” finde noget den synes er sjovt. Og der er nok at vælge imellem eks. brugshunde træning, agility, rally, canicross og nosework mfl. der er noget for enhver smag.

Og bliv ikke fortvivlet og opgivende i forhold til andre racer, de er lidt længere tid om at blive voksen.

Man kan motionerer en schnauzer lige så meget man vil, det vender den sig bare til, men hjerne og næse gymnastik det trætter.

Hundeleg på en træningsplads.

Det er ikke noget for en schnauzer, den kommer hurtig op i gear og så kan du godt glemme resten af træningstimen, husk med en schnauzer er det, skæg for sig og snot for sig 😉

Og lad det være sagt højt og tydeligt.

Den gammel træningsform med straf er yt. Det virker meget bedre med pædagogikken, det må selv en gammel figurant som mig indrømme.

Træning med godbidder.

Det er altid en god ide, men en “halv rød pølse” er at overdrive. En godbid skal være så lille som mulig, så den ryger lige ned i løgnhalsen og hurtig videre 😁

Det tætte bånd

opnås bedst ved kun at ha en schnauzer, ellers kan der meget nemt opstå flokmentalitet og territorial adfærd og så er det svært at begrænse eks gø’en.
Og ja en Schnauzer kan godt klatrer i træer, hvis der er interessante ting i dem a la duer og katte.

Find os på Schnauzer.dk for sjov og historier &  Schnauzer Rescue for omplaceringer.